Morning Star - officŽle vlag van West Papua

Welkom
Verantwoording
Fotogalerij
Handige Links
Reageer
Gastenboek
De Judas-kus
NieuwGuinea in media
Prikbord
Bezoekersbijdragen Die (J)ouwe heeft het toch maar even geflikt!!

naar vorige pagina

Van de webmaster,  25 maart 2009

 

 

Met zijn 85 jaar heeft Nicholas het in zijn eentje voor elkaar gekregen dat West-Papua internationaal weer op de kaart is gezet.
Op www.tanahku.west-papua.nl heb ik ongeveer de helft van alle krantenartikelen geplaatst, het waren er teveel om ze alle te plaatsen.
O.a. in kranten in China, Hong Kong, Jakarta, Borneo, Oostenrijk, Nederland, USA. Australië en Nieuw-Zeeland stonden artikelen over zijn bezoek aan Indonesië en West-Papua. Zijn weigering om toe te geven aan de wensen van de Indonesische regering, die zich volkomen vergaloppeerd had met een persbericht vol met propaganda is over de hele wereld gezien. Inclusief de toevoegingen over de strijd vanaf 1962, de schandelijke act-of-no-choice en de 100.000 slachtoffers van de strijd.
Het is ongelooflijk wat Nicholas in een paar dagen voor elkaar gekregen, wat in al die jaren door velen is geprobeerd en niet is gelukt.
Top of the bill was daarnaast natuurlijk die gigantische uitglijer van de Indonesiërs om die 4 journalisten te arresteren. Als ze die journalisten gewoon hun gang hadden laten gaan was de demonstratie in Jayapura nauwelijks in het nieuws geweest. Maar nu ging het over de hele wereld en werden er door de vrije wereld alom vragen gesteld over de arrestatie van de journalisten.
Indonesië heeft weer laten zien dat het niets meer is dan een bananenrepubliek, waar geen democratie is, waar vrijheid van nieuwsgaring is verboden en waar leger en politie nog altijd de dienst uit maken. En waar zoals we allen weten de mensenrechten met voeten getreden worden.
Ik hoop dat er overal gebruik gemaakt wordt van het momentum. Je zou bijna zeggen: nu of nooit.

 
naar vorige pagina


Webmaster: Chris P. van der Klauw