Morning Star - officële vlag van West Papua

 

Welkom
Verantwoording
Fotogalerij
Handige Links
Reageer
Gastenboek
De Judas-kus
NieuwGuinea in media
Prikbord
Bezoekersbijdragen
Disclaimer 
26e Vogelkop Koempoelan

zondag 13 oktober 2013

 

Voor Aanmelden Vogelkopkumpulan Oosterhout klik hier

Uitnodiging

Zondag 13 oktober 2013 is het dan weer zover. Op deze dag vindt dan namelijk in zaal de Pannehoef aan de Wilhelminalaan 59-61 te Oosterhout (telefoonnr. 0162-454591) van 12.00 tot 20.00 uur alweer de 26e Vogelkop Koempoelan plaats, die zoals vanouds georganiseerd wordt door Puck en Ankie Günthardt en hun kinderen. Dit keer voor de 26e keer!!

Download hier de uitnodiging als pdf.

Zegt het voort !

Een ieder die in het voormalige Nederlands Nieuw Guinea woonachtig geweest is in de Vogelkop zoals in Manokwari, Ransiki, Fak-Fak, Biak of Sorong, dan wel ooit aldaar werkzaam is geweest bij de meteodienst of als militair, gouvernements en/of politieambtenaar en uiteraard belangstellenden en sympathisanten worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Zegt het voort, want dit wordt een onvergetelijke koempoelan die u beslist niet mag missen, dus geef het door aan iedereen die er baat bij heeft om te komen. Na afloop zult u allen met plezier op deze voor ons ongetwijfeld bijzonder historische dag terugkijken. Ook worden er hiervan foto’s gemaakt, die gepubliceerd zullen worden op de website www.west-papua.nl.

Officiële opening

De officiële opening zal plaats vinden om 12:00 uur!!! Dus zorg dat je er bent. Daarna kun je smaen gezellig kletsen tot ongeveer 14:30 uur. Vanaf dat moment start de muziek en kun je dansen.

S.V.B. (PUR) en C.A.O.R.

Ook dit jaar zijn er tijdens de eerste uren van de koempoelan weer personen van bovenstaande instanties aanwezig om u van dienst te zijn bij uw (her)aanvragen. U kunt met hen in een aparte spreekkamer op discrete wijze een informeel persoonlijk gesprek voeren, waarin zij de door u gewenste en benodigde informatie op vakkundige wijze zullen verstrekken als ook u van het benodigde advies kunnen dienen voor zo ver gewenst. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, wordt u vriendelijk verzocht om dit tijdig te willen melden aan Puck Günthardt, zodat een afspraak met een van hen ingepland kan worden. U dient dan wel tijdig - bij aanvang - aanwezig te zijn. Tevens is het van belang dat u alle eventuele hiervoor relevante stukken of documenten van thuis ter inzage meeneemt tijdens uw gesprek met de betreffende consulent.

Boeken

Tevens zijn er tijdens deze koempoelan weer boeken te koop. Zo heeft Frans Peereland tweedehands en nieuwe boeken te koop en is ook het boek van de vader van Ankie Günthardt 'Een reis door Aquarius' te koop voor slechts € 10,00. Mocht u eventueel ook boeken aan te bieden hebben om te verkopen, dan kunt u uiteraard hiermee gewoon aanschuiven.

Nieuw Autobiografiedeel 1: De laatste Indo uit Nieuw-Guinea door Alex Bal

N i e u w s

Het boek ‘De laatste Indo’ is volledig herschreven en uitgebreid. De periode 1962/1963 komt nu nog duidelijker naar voren door veel authentieke foto’s uit die tijd. Het gehele verhaal, dat nu ruim 600 pagina's beslaat is verdeeld over 2 boeken:
Boek 1: ‘De laatste Indo uit Nieuw-Guinea’
Boek 2: ‘Heimwee naar Nieuw-Guinea’
De 1e uitgave van boek 1 wordt aangeboden op: 13 oktober op de NNG-reünie in Oosterhout! Op die dag is er een eenmalig ‘2 in 1’ aanbieding voor de combinatie: boek 1 + boek 2.
Bestellen kun je op http://alexbal.jouwweb.nl/contact:
Opgeven kan t/m 28 september 2013
Meld je NU aan, ook al ga je niet naar de reünie!
Uitsluitend voor aanmelden/bestellen van de eenmalige ‘2 in 1’ aanbieding totaalprijs € 40,= ;
voor levering op de NNG-reunie op 13 okt. 2013, totaalprijs € 35,=
of
voor het bestellen van 1 of meerdere boeken tegen de normale prijs.
Verzendkosten per € 2,70 / per 2 boeken € 3,60
Vermeld bij je bestelling: - je naam, adres en telefoonnummer - de titel van het boek/de boeken - ‘gesigneerd’, als je een gesigneerd exemplaar wenst te ontvangen.
*Aanmelden voor de '2 in 1' aanbieding kan tot uiterlijk 28 sept.2013
Vriendelijke groet, Alex Bal
Kijk op :
www.boekineigenbeheer.jouwweb.nl
www.alexbal.jouwweb.nl

Herinnerings-CD van weleer

Voor de liefhebbers is er ook een unieke cd verkrijgbaar met daarop unieke live opnames, die werden gemaakt tijdens de vele koempoelans in de afgelopen jaren. Hierop zijn o.a. Edo Hartsteen, Dennis Kloeth, Ongkie Huitink & The Happy Players, Ruud Schardijn, Manne Böck, Thijs Warella,Wietje Wijshijer, de Hell Cats, Puck Günthardt en vele anderen te horen.

Oproep

Velen zullen helaas om gezondheidsredenen of vanwege een te hoge leeftijd geen gehoor meer kunnen geven aan deze uitnodiging. Voor hen is deze uitnodiging hetenige sociaal contact, dat zij met ons nog hebben. Indien u een van hen bent die om deze reden verhinderd is, wordt u opgeroepen om dit aan de organisatie door te geven. U kunt er dan wellicht helaas niet bij aanwezig zijn, maar u hoort er zeker wel bij !
Afgelopen jaar zijn ons opnieuw vele oud Nieuw Guinee’ers ontvallen, die niet meer aanwezig kunnen zijn om deze dag bij te wonen. De organisatie wenst de nabestaanden veel sterkte toe.

Foto’s en beeldmateriaal

Er zal ook dit jaar zowel nostalgisch als ook recent foto- en beeldmateriaal te zien zijn. Indien u een eigen fotoalbum wilt meenemen ter inzage van anderen, wordt dit zeer zeker door de organisatie uiteraard bijzonder op prijs gesteld. Immers iedere bijdrage of inspanning die het welslagen en de invulling van deze dag zouden kunnen aanvullen is van harte welkom. Chris van der Klauw zal ook dit jaar weer een beamerprojectie laten draaien met volop foto- en beeldmateriaal, dat veelal terug te vinden is op zijn website www.west-papual.nl. Mochten er personen zijn die beeldmateriaal willen laten zien of afdraaien dan kunnen zij dit van tevoren aan de organisatie melden dit ter plaatse doorgeven aan Chris van der Klauw.

Indische keuken

Uiteraard mag op een dag als deze de Indische keuken natuurlijk niet ontbreken. U kunt zich bij ’Warung Bumbu’ te goed doen aan de heerlijke makanans met als specialiteit de goelee en tjendol van tante Lot !

Muziek en dans

Vanaf omstreeks 14:30 uur krijgt u ook de gelegenheid tot dansen. Muziekorkest Chain, (speelde ook tijdens de Vogelkopkumpulan Oosterhout 2008) zal borg staan voor een geweldig stuk live muziek.
Voorts zal ook de dansgroep The Sweet Dancers onder leiding van Nonna Hehakaja (es-NNG-ster uit Fak-Fak) deze middag nog enkele leuke optredens verzorgen.

Chain en Rhe Sweet Dancers

Organisatie

Puck en Ankie GünthardtDeze is traditiegetrouw in handen van Puck en Ankie Günthardt. U kunt hen dagelijks telefonisch bereiken na 18:00 uur op het nummer 0162-671166 of op het mailadres vogelkop.reunie@gmail.com.
Ze worden bijgestaan door hun kinderen en de volgende personen:

  • Winnie Wijshijer (tel. 0252-374957),
  • Frans & Ans Peereland (tel. 0184-614548),
  • Bert en Petra Hesselink (tel. 0161-411403)
  • Norma Schaegen (tel. 0251-232111),
  • Els Boer-Coenraad (tel. 030-6880745),
  • Dolly Bladergroen (tel. 078-6176616),
  • Chris van der Klauw (e-mail adres webmaster@westpapua.nl),
  • Hanny Klooster (ex-Rwd, tijdelijk in Manokwari) en
  • Robby Wasch (ex-Boswezen).

Entreekaarten

U wordt verzocht om deze vooraf telefonisch te bestellen à € 12,00 p.p. en € 6,00 voor kinderen tot 12 jaar. U dient het verschuldigde bedrag vooraf over te maken op Rabobankrekening nummer 13.15.46.244 ten name van H.W. Günthardt te Made voor uiterlijk 10 oktober a.s.. Indien u geen kaarten reserveert, betaalt u aan de deur € 15,00 p.p. en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar.

 

Dank aan iedereen die een donatie gedaan of toegezegd heeft en hiermee in de organisatiekosten tegemoet gekomen is. Uiteraard is iedere bijdrage welkom.

Hopelijk allemaal tot ziens op zondag 13 oktober aanstaande!


Voor Aanmelden Vogelkopkumpulan Oosterhout klik hier